Idekatalog til den kreative

Er du en aspirerende kunstner eller elsker du blot at være kreativ i din fritid? Så kender du med stor sandsynlighed til at det kan være svært at finde ud af hvilke kreative projekter man skal kaste sig over. Man kan hurtigt sidde med en følelse af ”Uha jeg vil gerne bruge min ferie på at lave noget kreativt” – og så aldrig få det lavet, da man ikke ved hvilket projekt eller disciplin man vil kaste sig over.

 

Disse kreative discipliner kan du kaste dig over

 

 1. Strikke
 2. Hækle
 3. Sy
 4. Lav-selv smykker
 5. Ler/formning
 6. Blomsterbinding
 7. Tegne
 8. Male
 9. Collage
 10. Papmaché
 11. Snedkeri (lav ting i træ)
 12. Perler
 13. Lav plakater

 

 

Tænk i projekter

Når du har valgt en disciplin du synes er sjov og som passer til både dine kompetencer og stiller din kreativitet tilfreds, så er næste step at tænke i projekter – altså ”hvad kan jeg lave inden for denne disciplin”.

 

Her er vores erfaring at du altid vil få mest ud af at vælge et projekt, hvor produktet kan bruges til noget bagefter. Det kan enten være noget dine børn kan lege med, der kan hænge på væggen eller stå på en reol. Hvis du blot laver et kreativt projekt for at pakke det ned i kælderen i en kasse, kommer det hurtigt til at være demotiverende at gå i gang med at være kreativ.

 

Laver du f.eks. din egen plakat til dit hjem, er det vigtigt at forholde dig til:

 1. Skal jeg selv klippe/klistre/tegne?
 2. Skal jeg designe den på computeren?
 3. Hvor skal den hænge?
 4. Hvem skal kigge på den?
 5. Skal den være stilren eller skæv?
 6. Hvilke farver skal være med?
 7. Hvilken størrelse skal den have?

Når du har taget disse beslutninger, kan du altid inden for disse rammer lave en masse forskellige udkast (specielt hvis du arbejder på din computer) til hvordan sådan en kan se ud.

 

På den måde har du brugt din hjerne på noget kreativt – til at tage valg og fravalg og til at arbejde i projekter. Det er denne måde vi elsker at arbejde på – at tænke i disciplin først og herefter projekt, for til sidst at sætte nogle helt konkrete rammer for kreativiteten og så ellers lade hjernen arbejde.

Contact

Kunstmesse

Her på siden samler vi alle de nødvendige informationer til dig, så du er klar til at indrette din bolig på en ny og moderne mode. Følg alle vores guides og tips!

Contact