Du er din egen kunstner

Der er sket et stort skift over de seneste 20 år. Alting blev førhen masseproduceret for at kunne optimere produktionen og lave billige varer. Derfor var kunst hvor der kun bliver lavet én eller få af samme slags en luksusvare, der var i høj kurs. Dette er anderledes i dag hvor teknologier som 3D-print og design-programmer til computeren er med til at gøre kunstneriske evner og unikke designs til allemandseje.

Derfor er alle i dag deres egne kunstnere, der har mulighed og evner (gennem teknologier) til at skabe noget unikt. Det gælder uanset om du vil lave en unik fotoplakat til dit hjem eller vil lave en unik vase.

 

Masseproduktion dør – skræddersyet blomstrer

Vi kender det både når vi køber tøj, sko eller en sofa. Vi har mulighed for selv at sætte vores unikke præg på næsten alle ting i vi køber og sammensætte det så det passer ind i vores hjem eller til vores smag.

Nike ID er nok det mest kendte eksempel på skiftet fra masseproduktion til unikke designs. Her kunne folk selv designe deres egne Nike sko online, og sende dem til produktion. Der ville herefter gå et par uger og du ville have dine helt egne og unikke Nike sko. Det samme kommer i fremtiden til at gøre sig gældende med alt fra møbler, biler, huse, smykker og meget andet. Du kan skræddersy alt så det er lige som du vil have det, og ingen andre kommer til at have lige netop dit design.

 

Teknologier er den nye malerpensel

Hvor malerpenslen førhen var med til at definere kunstnere og deres talenter, er det i stigende grad nye teknologier og vores evner til at benytte disse på nye måder og kombinere disse, der kommer til at udgøre fremtidens kunstnere.

Selvom Adobe Photoshop f.eks. har eksisteret i mange år, er dette et af de værktøjer der er med til at demokratisere kunst og unikke designs. Jo mere kreativ man er til at bruge de forskellige funktioner et program som disse er, jo mere kunstnerisk er du i dag.

 

 

3D-print er den ultimative kunst

En af de absolut mest frembrusende teknologier der kommer til at demokratisere kunst og kunstneriske evner samt unikke designs, er 3D-print. Her kommer man selv til at kunne definere hvad man vil bygge og designe strukturer og løsninger på ting man aldrig har set før. Derfor kommer vi i stigende grad til at se at verdens befolkning kommer til at udtænke løsninger og kunstværker der udfordrer de gængse opfattelser af hvad kunst og kreativitet er. Det kommer ligeledes til at skabe en helt ny gren af kunst, hvor de kreative og teknologisk kyndige kommer til at have status som Pablo Picasso.

Contact

Kunstmesse

Her på siden samler vi alle de nødvendige informationer til dig, så du er klar til at indrette din bolig på en ny og moderne mode. Følg alle vores guides og tips!

Contact